A himalájai só bizonyíthatóan tartalmaz legalább 84 ásványt és nyomelemet.

himalája só.jpegA Himalája sószappan használatával lehetőség nyílik a krémek elhagyására. A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja az egyénnek megfelelő pH-értéket. A sószappan mindenféle bőrtípusra használható. Száraz bőrnél a só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet, a só használatával nem tömítjük el a bőrt, így az továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél, a kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyútermelődést. Pattanásos bőrnél segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású. A só serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.

Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba stb. nedvesítsük be a sószappant, és közvetlenül a szappannal kenjük be a bőrt és hagyjuk megszáradni! A kezdeti csípő érzést a bőr irritációja okozza, ez elmúlik 2-5 percen belül. Borotválkozás után 1 perc alatt összehúzta a vágás helyét és rövid időn belül elmúlik a fájdalom. Gyermekeknél a különféle alkoholos bőrtisztító tonik helyett kiváló a hatása. A só megnyugtatja a bőrt, elmulasztja a kipirosodást. Állandó használatával elmúlnak a szőrtüsző-gyulladások. A só vírusölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére. A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Használhatjuk rovarcsípés esetén is, megnyugtatja a bőrt. A só baktériumölő hatása miatt megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását, így kitűnően használható dezodorként. Tisztít és méregtelenít, nem véletlenül nevezik csodatévő, gyógyító kristálynak. A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot.

Az ausztráliai őslakosok évszázadokon keresztül a teafa leveleit használták fertőzések ellen. Ma már az egész világ előtt ismert a teafaolaj antiszeptikus hatása. A kórokozó baktériumok, illetve a gombák elleni hatékonyságát a tudományos kutatások eredményei is alátámasztják. A teafaolaj a fertőzések hatékony ellenszere. A teafaolajat az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyerik.

A teafaolaj teafa.jpegfertőzések helyi kezelésére használatos. Bőrrel érintkezve az olaj sokféle gomba szaporodását, terjedését gátolja. Több kísérlet azt igazolta, hogy a teafaolaj antibakteriális hatású még olyan esetekben is, ahol az antibiotikumok nem bizonyultak hatásosnak. A teafaolaj antiszeptikus hatása főleg a vágások, horzsolások, valamint rovarcsípések és szúrások kezelésében érvényesül a leginkább. Az olaj elősegíti a kisebb sebek, vágások, horzsolások gyógyulását, megelőzi az elfertőződésüket, és minimálisra csökkenti a hegesedés időtartamát. Gombafertőzések elleni hatását főleg a Trchophyton gomba esetében fejti ki,  amelyek a lábujjak közötti kipállást, a lágyékhajlat gombásodását vagy a gombás körömfertőzést okozza.
Ennek a párosításnak az eredménye a sószappan.
 

DSC04518.JPG

Összetevők: olívaolaj, napraforgóolaj, kukoricacsíra olaj, kókuszolaj, pálmaolaj, zsír, lúg, kecsketej, shea vaj. teafa illóolaj.

Címkék: sószappan zsíros bőrre ekcémára pattanásos bőrre pikkelysömörre himalájai-sós szappan

A bejegyzés trackback címe:

https://szappanparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr685250151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2013.05.04. 16:23:06

A himalájai só jótékony regeneráló hatását Nagy Sándor lovai fedezték fel.
en.wikipedia.org/wiki/Khewra_Salt_Mine
süti beállítások módosítása