Alapanyagokra vadászva bukkantam rá az agyagok jótékony hatásaira. Sikerült is beszereznem több fajtát. Úgy érzem, nagy kedvencek lesznek.

A vörös agyag vasban gazdag, ezért javítja a vérkeringést, és enyhíti az allergiás tüneteket. Vitalizáló, élénkítő, feszesítő.

Az agyag egészségügyi hatásai:

  • Antiszeptikus és méregtelenítő hatású: elpusztítja a bőrön lévő mikroorganizmusokat, így a gyulladások és sebek kezelésében igen hatásos. Kiváló méregtelenítő. Külsőleg alkalmazva a bőrön kevörös agyag.jpegresztül kivonja, majd elnyeli a szervezetben lévő káros lerakódásokat. Azáltal, hogy az agyag kiszívja a szervezetből a „rosszat”, felszívódnak a véraláfutások, gyulladások, ciszták, miómák és daganatok. Csökkenti a pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat.
  • Ásványi anyagokkal látja el a szervezetet: az ásványi anyagok beszívódnak, regenerálják és gyógyítják a szöveteket és rendkívül látványosan szépítik, puhítják a bőrt. Az agyag rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: kalciumot, magnéziumot, nátriumot és káliumot - melyek a bőr rugalmasságáért felelnek; vasat – mely pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő; cinket – mely gyulladáscsökkentő és szelént  – mely megköti a szabad gyököket.

 

A kókuszolaj bőrtápláló és nyugtató hatása több száz éve jól ismert tény a trópusokon. Míg az USA által pénzelt telítetlen-zsír kampány számos, kókuszolajat termelő országot is meggyőzött, hogy álljon át többszörösen kókuszolaj.jpegtelítetlen zsírsavakra, a filippínók és mások soha nem hagyták abba a kókuszolaj, mint szépségápoló-szer használatát, mert generációk óta ismerték csodálatos hidratáló és gyógyító erejét. Mivel a telített zsír elsősorban közepes láncú zsírsavakat tartalmaz, nem oxidál egykönnyen, és nem károsít a szabad gyökökkel, mint a többszörösen telítetlen zsírsavak.

A kókuszolaj ideális testápoló, hiszen hatékonyan és tartósan hidratálja a bőrt, megvédi a külső környezeti hatásoktól. Szobahőmérsékleten a kókuszolaj szilárd, de olvadáspontja alacsony, mindössze 24ºC, így a kézmelegben egy pillanat alatt elolvad. A szilárd kókuszolaj fehér, olvadt állapotban azonban teljesen átlátszó.
Más növényi zsírokhoz, olajokhoz képest gyorsan felszívódik a bőrbe. Táplálja, erősíti, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. Beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést.
A vegyi anyagokkal telített kozmetikai szerekkel ellentétben csodát tesz a bőrrel. Huzamosabb használata után nyugodtan el lehet dobni az összes kémiai adalékanyagokkal terhelt „szépítőszereket„: a kókuszolaj hatására az arc kisimul és a bőr feszessé válik..

A pálmarózsa illóolaj bőrregeneráló hatású, minden bőrtípuspálmarózsa.jpegra alkalmazható. Szabályozza a faggyútermelést, nedvességet ad a száraz bőrnek, a zsíros bőr tágabb pórusait pedig összehúzza. Sejtosztódást elősegítő hatása révén fiatalítja a ráncos, öregedő bőrt. Kiválóan alkalmas bőrhibák kezelésére: eltünteti a régi pattanások helyeit, kezeli a bőrgyulladást, ekcémát, pikkelysömört.

A pálmarózsa olaja csökkenti a feszültséget, a mérgességet, az álmatlanságot. Nyugtatja a lelket és az érzelmeket, hatásos stressz és depresszió kezelésében. A bizonytalan, szorongó emberek olaja, azoké, akik nem szeretik a változásokat, akik nehezen engednek el, akik állandó babusgatásra vágynak. 

A rózsafa illóolaj biztosítja a bőr egészségét, kiegyensúlyozza a zsíros és a száraz bőrt is. Nagyon jó bőrregeneráló, gyulladáscsökkentő, enyhíti az ekcéma viszketését, a bőr duzzadtságát, kiváló sebgyógyító. Csökkenti a ráncosodrózsafa.jpegást és a szem körüli karikákat, nyugtatja a gyulladt érzékeny bőrt.

Erősíti az idegrendszert, oldja a stressz hatásait, a feszültséget, kiegyensúlyoz, harmonizálja az érzelmeket. Enyhíti a fejfájást, segít álmatlanság, lehangoltság és szorongás esetén. Növeli az éberséget, ösztönzi a helyes önértékelést.

A lúgot tisztított vízben oldottam fel, ezzel elszappanosítottam az alapolajokat. Pudingosodáskor belekevertem a shea vajat és az illóolajokat, majd három felé választottam a masszát kb. 50-20-30% arányban. A legkisebb részbe került az aktív szén, a massza fele vörösagyagos lett.

Felhasznált zsiradék: olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, pálmaolaj, kukoricacsíra olaj, házi zsír.

Illóolajok: pálmarózsa és rózsafa (mennyei keverék, szexi illatkombináció lett).

DSC04499.JPG

Címkék: ráncok ellen aktív szén zsíros bőrre ekcémára pikkelysömörre vörös agyag

A bejegyzés trackback címe:

https://szappanparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr325206072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása