Már jó ideje nem használok készen kapható bőrradírt, viszont az elhalt hámréteget nem árt néha megújítani. Ezt a célt szolgálja a hámlasztó-masszírozó szappan.

mák.jpegA finomra darált zabpehely és mák is gyengéden hámlasztja az elhalt hámréteget. Enyhe dörzsölő hatása felpezsdíti a bőr mikrokeringését, ezzel biztosítva a bőr szabadabb lélegzését. Dörzs-anyagnak reszelt citromhéj is került a szappanba.

A citrom szabályozza acitrom.jpg bőr faggyú termelését. Eltávolítja az elhalt hámsejteket. Rendszeres használata elhalványítja a szeplőket. Szépíti, rugalmassá teszi a bőrt. A citrom kitűnő fertőtlenítő és pórusösszehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, így méltán hadat üzenhet és legyőzheti a különböző pattanásokat és aknékat. Tökéletesen összehúzza a tágabb pórusokat, megszünteti a mitesszereket, miközben tisztítja a bőrt. Hidratál, ráctalanít, tisztít, fertőtlenít és méregtelenít is.

Kecsketejjel és tisztított vízzel készült az alapmassza, melybe extra táplálóként shea vaj került. 4 részre osztottam. A fehér részbe tettem a zabpehely-lisztet, és indiai citromfű illóval illatosítottam. A mákos részbe wintergreen illó került. A sárga rész tartalmazza a reszelt citromhéjat és a citrom illóolajat, színét pedig a kurkumának köszönheti. A pirosas részbe egy korábbi piros szappan reszeléke került, illatát indiai citromfű adja.

Alapmassza: olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, kukoricacsíra-olaj, pálmaolaj, zsír.

DSC04517.JPG

Címkék: mélytisztító minden bőrtípusra masszázs szappan bőrradírozó szappan

A bejegyzés trackback címe:

https://szappanparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr675247145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása