Méhecske szappan

 2013.04.08. 20:02

A méhészeti termékek fantasztikus bőrápoló hatással rendelkeznek. Minden bőrtípus ápolására alkalmas az ezekből készült szappan.

A kamilla megnyugtat, ápol és pihentet, mely a bőrre, a hajra és a fejbőrre is használható. Ismert fájdalomkamilla.jpegcsillapító és segít enyhíteni a különböző bőr problémákat, mint a kiütéseket és az ekcémát. Elsősorban a száraz, töredezett bőr ápolására és az enyhébb lefolyású bőrgyulladások kezelésére ajánlható.

A méz a száraz bőrt hidratálja és táplálja a rengeteg benne található ásványi anyagnak és vitaminnak köszönhetően. A zsíros bőrt fertőtleníti és méregteleníti. méz.jpegMegszépíti a hajat, felfrissíti a bőrt, megőrzi annak hidratáltságát, lassítja az öregedés hatásait. Az érzékeny bőrre is kiváló. A méz javítja a bőr hidratációját, rugalmasságát, hatóanyagai fokozzák a vérkeringést, s így meggyorsítják az anyagcserét, a salakanyagok elszállítását. Bőrpuhító hatása miatt kézápolásra, testápolásra szintén felhasználható.

A propolisz a bőrön a száraz és zsíros egyenetlenségeket megszünteti, a ráncok simulnak, a bőr üde és bárspropolisz.jpegonyos lesz. A propolisz az öregedés külső jeleit is csökkenti, regenerál, tisztító hatással van a bőrre. Pattanások és egyéb bőrgyulladások esetén azonnali enyhülést, javulást hoz. Használható még nehezen gyógyuló sebek kezelésére, nyálkahártya-és bőrgyulladásokra. Hatékonyan enyhíti a horzsolások, vágások okozta fájdalmat, megakadályozza a gyulladás kialakulását. Jótékony hatású a felfekvésnél is, elősegíti gyors sebgyógyulást.

A viaszok nagy molekulaméretük miatt filmbevonatot képeznek a bőrön, mely az ásványi zsírok filmbevonatával ellentétben nem gátolja a bőrlégzést! Arra is alkalmas, hogy a hatóanyagokat nyomó hatása folytán bejuttassa a bőrbe.méhviasz.jpeg

A méhviasz bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatású. Hatására bőrünk megpuhul és feszessé válik, javítja sejtjeink regeneráló képességét, nyugtatja és megakadályozza bőrfelületünkön az esetleges gyulladások kialakulását. A méhviasz jó hatással van a beteg bőrfelületekre, hatására bőrünk megpuhul és feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő, nyugtató hatása van.

A borókaolaj a legjobb választás a vizeletkiválasztó szervek kezelésére, húgyhólyaggyulladás és húgyúti megbetegedések esetén. Ülõfürdõhöz adagolva gyógyítja az aranyboróka.jpegeret és a menstruációs problémákat. Masszázsolajban használva csökkenti az izomgörcs és az ízületi gyulladás fájdalmait is. Inhalálásával a megfázás, a hörghurut és a köhögés kúrálható vele. Segít a pattanások eltüntetésében gyulladásgátló hatása miatt. Narancsbõr és visszértágulat ellen is kiváló. Illata segít leküzdeni az ideges feszültséget, a szorongást és a stresszt. Visszaadja az érzelmileg kimerült ember életerejét.

A szappan alapja egy sűrű kamilla forrázat, ebben oldottam fel a lúgot. A méhviaszt és a propoliszt egy kis szőlőmag olajban olvasztottam fel, és pudingosodáskor adtam a masszához. A méz és a shea vaj szintén ekkor került a szappanba. Illóolajnak a borókát választottam, elsősorban azért, mert gyantás illata jól harmonizál a méhviaszéval. Csoda finom lett! :-)

Alapolajok: olíva, szőlőmag, napraforgó, kókusz, pálma.

DSC04501.JPG

Címkék: méz kamilla propolisz méhviasz száraz bőrre minden bőrtípusra gyulladásgátló pattanásos bőrre

A bejegyzés trackback címe:

https://szappanparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr745205882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása